Aluksi oli mentävä laivalla, sillä kyseinen vuoristokylä oli niin pieni, että siellä ei ollut edes lentokenttää. Laiva oli vastarakennettu Jenny Line.

Koska laivalla ei vielä viotu selvitellä rikosta, piti ensin hieman rentoutua. Lahtisyreenien kotonahan on myöskin sauna ja poreamme, mutta onhan se nyt hei laivalla aivan eri asia!

Lapsilla oli hauskaa leikkipaikalla (sori toi seinä liukumäen vieressä!)

Siellä myös syötiin hyvin.

Vaan lapsilla olikin jo pian nukkumaanmenon aika.

Susanna ja Pauliina ovat niin hyviä holhoojia, että..no...jättivät lapset nukkumaan ja menivät laivan yökerhoon.

Lapset alkoivatkin jutustella. "Jännä tää reissu", tuumi Miranda. "Joo! Ei meitä ennen ole otettu työmatkoille mukaan!" hihkaisi Otso. "Sehän mua tässä just hirvittääkin. Tiedämme kyllä mitä äitimme ja isoäitimme tekevät työkseen", mutisi Roosa. "Äh, ei ne ois meit ottanu mukaan jos tää matka ois ollu vaarallinen", vastasi Miranda. "No olisivat voineet silti kertoa, mistä on kyse. Tai siis kyllähän Pauliina-mummi kertoi, mutta eivät ne suostu kertomaan meille tarkkaa suunitelmaa. Ja nytkin huitelevat jossain diskossa!" ärähti Hannele. "Niin. Heidän olisi pitänyt jäädä meidän luoksemme", sanoi Roosa hiljaa. "Eijei Roosa! En tarkoittanut sitä! Tarkoitin, että heidän olisi pitänyt ottaa meidät sinne diskoon mukaan!" sanoi Hannele. "Mentäisiinkö vakoilemaan sitä diskoa salaa?" ehdotti Otso. "Ei", sanoi Roosa. "Vain yksi meistä menee. En uskalla eikä näin iso joukko muutenkaan pysyisi salassa", hän jatkoi. "Mene sä Hannele, kun oot meistä rohkein muutenkin!" sanoi Miranda. "Okei!" sanoi Hannele varsin innoissaan.

"Wow!" ajatteli Hannele diskoon päästyään.

Vaan yhtäkkiä Susanna käänsi päänsä ja huomasi Hannelen. Hannele pinkaisi juoksuun.

Hannele ehti varoittaa muita, ja he menivät takasin sänkyihinsä. "Näin kai harhoja. Tulihan sitä viiniä juotua", tuumi Susanna.

Joten kaikki kävivät nukkumaan.